ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ...

Μαθήματα... ψυχραιμίας από οδηγό νταλίκας στο χιόνι (video)


Σε viral έχει μετατραπεί το βίντεο που δείχνει έναν οδηγό νταλίκας, ο οποίος με απόλυτη ψυχραιμία καταφέρνει να ακινητοποιήσει το τεράστιο όχημά του, το οποίο έγινε «έρμαιο» του χιονιά, καθώς ο δρόμος είχε μετατραπεί κυριολεκτικά σε… πίστα για πατινάζ.





Σε ένα ορεινό πέρασμα της Καλιφόρνια, με πολύ πάγο στο οδόστρωμα, τα φρένα της νταλίκας κλείδωσαν, με αποτέλεσμα το βαρύ όχημα να αρχίσει να διπλώνει, γλιστρώντας ανεξέλεγκτο στην παγωμένη άσφαλτο, ενώ δεν ήταν εφικτό να σταματήσει για να περιμένει ρυμουλκό βαρέων οχημάτων.

«Ο οδηγός συνειδητοποίησε πως μπορούσε να τα καταφέρει παρά την κατάρρευση του πίσω συστήματος πέδησης», αναφέρει η Τροχαία Εθνικών Οδών της Καλιφόρνια κι έτσι με πολύ μικρή και σταθερή ταχύτητα συνέχισε να οδηγεί, ελέγχοντας με εντυπωσιακή επιδεξιότητα, το ογκώδες όχημα.

Τα οχήματα της περιπολίας συνόδευαν από απόσταση ασφαλείας το βαρύ όχημα όσο εκείνο γλιστρούσε ελεγχόμενα προς μία ασφαλέστερη περιοχή.

Και πράγματι, μετά από μερικά λεπτά, ο οδηγός κατόρθωσε να ακινητοποιήσει τη νταλίκα σε ασφαλές σημείο του αυτοκινητοδρόμου, έως ότου φτάσει οδική βοήθεια.

Το βίντεο που κατέγραψαν και ανάρτησαν στο Facebook οι άνδρες της περιπολίας, έχουν παρακολουθήσει πάνω από 10 εκατομμύρια άνθρωποι.

Το περιστατικό διήρκησε όχι πάνω από 20 λεπτά, οπότε και ο αυτοκινητόδρομος άνοιξε ξανά.

Πηγή: cnn.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.