ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ...

Γιατί το Survivor περνάει από το κόσκινο του ΕΣΡ


Το συμβούλιο ήδη ασχολείται με το ριάλιτι που έχει εξελιχθεί σε τηλεοπτικό φαινόμενο

Στο μικροσκόπιο του ΕΣΡ βρίσκεται πλέον το «Survivor». Την ώρα που το ριάλιτι δράσης συνεχίζει να καταρρίπτει το ένα ρεκόρ τηλεθέασης μετά το άλλο και να εισρέουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στα ταμεία του ΣΚΑΪ από διαφημίσεις και χορηγικά πακέτα, η Ανεξάρτητη Αρχή ανέθεσε σε ειδικό επιστήμονα να διαπιστώσει εάν υπάρχουν παραβάσεις της κείμενης νομοθεσίας για τα τηλεοπτικά προγράμματα.

Όπως γράφει το Έθνος της Κυριακής μέλη της Ανεξάρτητης Αρχής θα αποφανθούν αν τίθενται ζητήματα όπως η προσβολή της προσωπικότητας και των ανθρώπινων αξιών, η προστασία των ανηλίκων αλλά και η χαμηλή στάθμη προγράμματος.

Τα μέλη της Ανεξάρτητης Αρχής θα αποφανθούν αν τίθενται ζητήματα όπως η προσβολή της προσωπικότητας και των ανθρώπινων αξιών, η προστασία των ανηλίκων αλλά και η χαμηλή στάθμη προγράμματος.

Το συμβούλιο ήδη ασχολείται με το ριάλιτι που έχει εξελιχθεί σε τηλεοπτικό φαινόμενο. Για τον λόγο αυτό ανατέθηκε σε ειδικό επιστήμονα και συγκεκριμένα σε νομικό να παρακολουθήσει επεισόδια του «Survivor» και στη συνέχεια, μετά τη διαδικασία της απομαγνητοφώνησης, να προβεί σε υπαγωγή ειδικών γεγονότων ενδεχόμενων διατάξεων της νομοθεσίας που παραβιάζονται. Αυτήν τη στιγμή η διαδικασία βρίσκεται στη συγκέντρωση των στοιχείων από τον ειδικό επιστήμονα ο οποίος στη συνέχεια θα συντάξει τη σχετική έκθεση-εισήγηση προς το συμβούλιο. Θα ακολουθήσει συνεδρίαση των μελών της Ανεξάρτητης Αρχής και εφόσον διαπιστωθούν παραβιάσεις ή παραβάσεις της νομοθεσίας θα κληθούν σε ακρόαση οι υπεύθυνοι του τηλεοπτικού σταθμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», στο κτίριο της οδού Αμερικής έχουν φθάσει καταγγελίες για το «Survivor» και έτσι θα εξεταστούν ζητήματα με τα οποία το συμβούλιο είχε ασχοληθεί και στο παρελθόν όταν η ελληνική τηλεόραση έβριθε από ριάλιτι.

Πληροφορίες αναφέρουν πως θα εξεταστεί και η ορθότητα της σήμανσης του προγράμματος όχι μόνο την ώρα προβολής του καθώς αυτούσια αποσπάσματα μεταδίδονται και σε άλλες εκπομπές του ΣΚΑΪ. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τα τρέιλερ προαναγγελίας του επερχόμενου επεισοδίου.

Αυτή τη στιγμή το «Survivor» προβάλλεται υπό τη σήμανση «επιθυμητή η γονική συναίνεση». Εφόσον τεθεί θέμα αλλαγής σήμανσης σε «απαραίτητη η γονική συναίνεση» αυτό σίγουρα επηρεάζει τουλάχιστον την αναμετάδοση κομματιών του ριάλιτι σε άλλες ζώνες του σταθμού. Πάντως υψηλόβαθμες πηγές του ΣΚΑΪ δεν εκφράζουν καμία ανησυχία για το «Survivor» και επισημαίνουν σε όλους τους τόνους πως «υπάρχει αξιοπρέπεια στο τηλεοπτικό πρόγραμμα». Στο κανάλι του Φαλήρου επικρατεί μεγάλη ευφορία, η οποία είναι απόλυτα δικαιολογημένη μια και τα νούμερα τηλεθέασης είναι σαρωτικά τόσο στο γενικό σύνολο όσο και στα επιμέρους κοινά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.