ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ...

10 δεσμεύσεις για να φτιάξετε την οικογένεια που ονειρεύεστε


Πώς θα φτιάξετε την οικογένεια που ονειρεύεστε και πώς θα χτίσετε μια υγιή σχέση με τα παιδιά σας; Αναμφίβολα το να είναι κανείς γονιός δεν είναι πάντα εύκολο. Αλλά με μπόλικη αγάπη, θετική σκέψη, καθημερινή προσπάθεια στην αλληλεπίδραση με τα παιδιά και μερικές δεσμεύσεις είναι μεταξύ άλλων τα μυστικά της επιτυχίας. Ας δούμε 10 δεσμεύσεις που θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε την οικογένεια που θα θέλατε.

1. Να φροντίζετε τον εαυτό σας. Να διαχειρίζεστε τα συναισθήματά σας για να μην ξεσπάτε σε φανταστικούς εχθρούς, δηλαδή στα παιδιά σας.

2. Να αγαπάτε το παιδί σας και να το αποδέχεστε για αυτό που είναι.

3. Να παραμείνετε δεμένοι μεταξύ σας και για να το κατορθώσετε αυτό εκφραστείτε και με φιλιά ή μια δυνατή αγκαλιά.

4. Να γίνετε το πρότυπο σεβασμού. Δείξτε του ότι το εκτιμάτε για να δείξει και εκείνο από την πλευρά του το σεβασμό και την εκτίμηση στο πρόσωπό σας.

5. Να διδάξετε τη συναισθηματική νοημοσύνη ή με άλλα λόγια να διδάξετε στο παιδί σας πώς να διαχειρίζεται τα συναισθήματά του.

6. Να αντιλαμβάνεστε τις ανάγκες του πίσω από τη συμπεριφορά του. Ακόμα και όταν αυτή είναι μη αποδεκτή, σημαίνει πως υπάρχει κάποιο πρόβλημα που πρέπει να λυθεί.

7. Να καθοδηγείτε και να θέτετε όρια με κατανόηση αντί να τιμωρείτε.

8. Να θυμάστε τι είναι σημαντικό κάθε φορά που θα πείτε «όχι», θα καβγαδίσετε ή θα θέσετε όρια (π.χ. αξίζει τον κόπο να καβγαδίσω για το τάδε ζήτημα;).

9. Να αποδέχεστε τον εαυτό σας και να είστε συμπονετικοί. Αν θέλετε να προσφέρετε μεγαλύτερη αγάπη τότε ξεκινήστε από το να χαρίσετε απλόχερα αγάπη στον εαυτό σας.

10. Μην προσπαθείτε να γίνετε τέλειοι, αλλά να προσπαθείτε με καθημερινή προσπάθεια, πολλή αγάπη και θετική σκέψη για το καλύτερο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.