ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ...

Τι δείχνει για τη σχέση σας ο τρόπος που φιλιέστε



Όταν φιλάς την/τον αγαπημένη/ο σου το κεφάλι σου κλίνει προς τα δεξιά ή προς τα αριστερά; Γιατί ανάλογα με την απάντηση που θα δώσεις, θα εξαρτηθεί και το κατά πού πάει αυτή η σχέση. Τι εννοούμε.

Ψυχολόγοι στο μακρινό Καναδά και συγκεκριμένα στο Πανεπιστήμιο του Saskatchewan, διαπίστωσαν πρόσφατα μια βασική διαφορά ανάμεσα σε εκείνους που γέρνουν από τη μια και από την άλλη αντίστοιχα. Όπως λένε, η κατεύθυνση που αυθόρμητα επιλέγεις, αποκαλύπτει το πόσο ουσιαστικά ερωτικά (σαρκικά) ή πλατωνικά είναι τα αισθήματα που τρέφεις για το έτερον ήμισυ. Για την έρευνά τους, οι Καναδοί ψυχολόγοι συνέκριναν τα φιλιά που δίνουν στο στόμα οι γονείς με τα παιδιά τους και τα φιλιά ανάμεσα σε ζευγάρια, εντοπίζοντας μια αξιοσημείωτη διαφορά ανάμεσα σ' αυτά τα δύο είδη. Όταν οι γονείς φιλούσαν τα παιδιά τους συνήθως έγερναν το κεφάλι προς τα αριστερά. Αντιθέτως, τα ρομαντικά / ερωτικά φιλιά είχαν κλίση προς τα δεξιά.

Οι ερευνητές επίσης μελέτησαν τις συνθήκες που επιδρούν στον τρόπο που φιλιούνται οι άνθρωποι, καταλήγοντας, για παράδειγμα, στο ότι οι κλίσεις του κεφαλιού ήταν παρούσες και ανάλογες και στις φωτογραφίες. Για να το εξηγήσουν, επικαλέστηκαν άλλες μελέτες σύμφωνα με τις οποίες οι γονείς τείνουν να χρησιμοποιούν το αριστερό τους χέρι για να λικνίσουν τα παιδιά τους και κάπως έτσι ασυναίσθητα γέρνουν το κεφάλι τους προς την ίδια πλευρά όταν θέλουν να τα φιλήσουν.

Παράλληλα, οι νέες ερωτικές σχέσεις έχουν συνδεθεί με αυξημένη δραστηριότητα στο αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου, που οδηγεί σε δεξιόστροφη κίνηση του κεφαλιού - κάτι στο οποίο επίσης συνηθίζουμε χωρίς να το καταλαβαίνουμε.

Συμπέρασμα: Αν όταν φιλάς τη/το σύντροφό σου κλίνοντας προς τα αριστερά, σύμφωνα με την παραπάνω έρευνα, υποσυνείδητα ή μη, ίσως να μην είναι και πολύ έρωτας αυτό που νιώθεις τελικά. Πάρ' το αλλιώς.

Πηγή: askmen.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.