ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ...

Proxima B: Ανακαλύφθηκε «κοντινός» πλανήτης που μοιάζει με τη Γη


Οι επιστήμονες ανακάλυψαν έναν πλανήτη που φαίνεται να είναι παρόμοιος με τη Γη και ο οποίος βρίσκεται σε τροχιά γύρω από το κοντινότερο στον Ήλιο, άστρο.

Η ανακάλυψη πιθανόν να είναι ένα μεγάλο βήμα στην προσπάθεια να δοθεί απάντηση στο αιώνιο ερώτημα της ύπαρξης ζωής κάπου αλλού στο διάστημα.

Η εγγύτητα του πλανήτη που ονομάζεται Proxima b, δίνει στους επιστήμονες την ευκαιρία να λάβουν μια καλύτερης ανάλυσης φωτογραφία, προκειμένου να δουν αν ο πλανήτης έχει ατμόσφαιρα και νερό, στοιχεία που θεωρούνται απαραίτητα για την ύπαρξη ζωής.

«Το κύριο ερώτημα της πρωτοβουλίας μας ήταν να εξακριβώσουμε την πιθανότητα ύπαρξης πλανητών με ζωή σε τροχιές γύρω από αυτά τα άστρα. Τώρα ξέρουμε ότι υπάρχει τουχλάχιστον ένας πλανήτης με χαρακτηριστικά παρόμοια με της Γης», τονίζει ο Πίτ Ουόρντεν, πρώην διευθυντής της NASA.

Ο πλανήτης βρίσκεται περίπου 4,2 έτη φωτός μακριά από τη Γη, ή αλλιώς 40 τρισεκατομμύρια χιλιόμετρα και είναι ο εγγύτερος ανάμεσα σε περίπου 3.500 πλανήτες που έχουν ανακαλυφθεί έξω από το ηλιακό μας σύστημα από το 1995.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.