ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ...

Να ερωτεύεστε ανθρώπους και όχι πράγματα.!!!


Κάπου έχουμε χάσει το μυαλό μας. Κάπου χάσαμε το παιχνίδι του έρωτα. Το μυαλό και οι καρδιές μας άρχισαν να ερωτεύονται κάτι διαφορετικό. Κάτι υλικά πράγματα, άψυχα και άβουλα. Λένε, ο έρωτας δε γνωρίζει ηλικία, χρώμα, μπλα μπλα μπλα μπλα, ναι σωστά. Έρωτας ρε, μεταξύ ανθρώπων, καρδιά με καρδιά, σώμα με σώμα. Όχι έρωτας των υλικών, των άψυχων πραγμάτων!

Αρχίσαμε να ερωτευόμαστε ένα άχρηστο χαρτί, με κάτι αριθμούς, που το χώναμε σε τραπεζικούς λογαριασμούς. Αυτές τις πελώριες βίλες και παλάτια, αυτά τα παπλώματα φτιαγμένα από μετάξι. Αυτά τα αμάξια τα μοντέρνα και επιβλητικά. Ζούσαμε μονάχα για αυτά. Δώσαμε το μυαλό και την καρδιά μας. Μην πω ότι πουλήσαμε και την ψυχή μας. Μανιωδώς μάλιστα. Ο αιώνας αυτός μας έκανε αγνώριστους. Αλίμονο αν μας έβλεπαν οι πρόγονοί μας. Θα μας έριχναν στην πυρά.

Τι στ’ ανάθεμα θα σου χαρίσουν ένα μάτσο χρήματα, τα πανάκριβα ρούχα, κοστούμια μάρκας και φανταχτερές γραβάτες που φοράς περπατώντας σαν βασιλιάς σε όλες τις κοινωνικές δεξιώσεις; Ποια θα σε κρατήσει απόψε αγκαλιά πίνοντας κρασί μαζί σου; Τα χαρτονομίσματα; Έχουν χέρια αυτά να σε αγκαλιάσουν; Οι βίλες και τα παλάτια μπορούν να σου μιλήσουν και να σου πουν γλυκόλογα σαν εκείνη; Το πάπλωμα μπορεί να τυλιχθεί απάνω σου και να σου κάνει έρωτα;
Έχουν όλα αυτά έχουν ψυχή και μπορούν να σε αγαπήσουν, να σ’ ερωτευτούν;

Eίναι καιρός να αναθεωρήσεις τις αντιλήψεις σου. Διότι, χανόμαστε… Βυθιζόμαστε στον υλικό ευδαιμονισμό. Πού πήγε ο έρωτας, πού πήγε η αγάπη; Βρε άνθρωποί μου, να ερωτεύεστε ανθρώπους και όχι πράγματα. Βγείτε από το φαύλο κύκλο που ζείτε.

Είναι καιρός για την αλλαγή. Άλλαξε τον τρόπο που σκέφτεσαι, αλλιώς θα βουλιάξεις στις ουτοπικές σου Ιθάκες, που ο προορισμός τους είναι άχρηστος. Γύρισε τον μαγνήτη της καρδιάς σου στο μέρος που πρέπει, προσανατολίσου σωστά. αλλιώς θα σε ρουφήξουν αχόρταγα μαύρες τρύπες.

Ζήσε. Άσε ότι έχεις και πήγαινε να ρουφήξεις άλλα χείλη. Πήγαινε να ζήσεις, να αγαπήσεις, να πληγωθείς και να ερωτευτείς να ενώσεις το σώμα σου εκεί που αναζητάς. Άσε τη ζωή που κάνεις, άσε αυτά που έχεις και αυτά που θέλεις να αποκτήσεις και τράβα από τα μαλλιά τη ζωή που χάνεις, το όμορφο φύλο που προσπερνάς άρπαξε το.
Θυμήσου τι πάει να πει έρωτας, αλίμονο αν τολμήσεις να μου πεις πως έχεις ξεχάσει…!

Του Νεόφυτου Βασιλείου.

αναπνοές


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.