ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ...

Κινδυνεύουν με φυλάκιση ο Μέσι κι ο πατέρας του


Πατέρας και υιός Μέσι έχουν ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης φυλάκισης 21 μηνών -για την υπόθεση της φοροδιαφυγής του παίκτη-, αλλά οι δικαστικές αρχές ζητούν εκ νέου να απορριφθούν οι ισχυρισμοί του Αργεντινού και να εφαρμοστεί η ποινή.


Ο παίκτης είχε ισχυριστεί ότι τη διαχείριση των οικονομικών είχε αναλάβει ο πατέρας του. Αμφότεροι, κρίθηκαν ένοχοι για απόκρυψη εισοδημάτων ύψους 4,1 εκατομμυρίων ευρώ για τη χρονική περίοδο 2007 – 2009.

Η ποινή επιβλήθηκε και στους δύο με αναστολή, ενώ σύμφωνα με το ισπανικό δίκαιο αμφότεροι αποφεύγουν να την εκτίσουν, καθώς αυτή δεν υπερβαίνει τους 24 μήνες.

Η ισπανική εφημερίδα «La Razon», αναφέρει ότι τόσο τα αρμόδια υπουργεία, όσο και οι δικαστικές αρχές ζητούν, να απορριφθούν οι ισχυρισμοί του Λιονέλ Μέσι, ότι δεν γνώριζε για την υπόθεση. «Ο κατηγορούμενος Λιονέλ Μέσι εμπλεκόταν άμεσα στην διαχείριση των εσόδων από τα δικαιώματα της εικόνας του. Ήταν ο ίδιος διαχειριστής και μέλος της εταιρείας, η οποία είχε συσταθεί για τον σκοπό αυτό. Τα συγκεκριμένα έσοδα κατέληγαν σε υπεράκτια εταιρεία με έδρα την Ουρουγουάη. Ο εν λόγω κατηγορούμενος θα πρέπει να θεωρηθεί υπεύθυνος για τα οικονομικά εγκλήματα για τα οποία καταδικάστηκε διότι δεν ήταν δυνατόν να μην γνώριζε ότι έπρεπε να δηλώσει τα εισοδήματα και να καταβάλει φόρους. Δεν υπήρχε κανένα εμπόδιο, το οποίο δεν του επέτρεπε να γνωρίζει» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ενώ σημειώνεται ότι «εξ αυτών των λόγων θα πρέπει να απορριφθούν εκ νέου όλοι οι ισχυρισμοί της υπεράσπισης του ποδοσφαιριστή και του πατέρας του και να επιβεβαιωθεί η ποινή φυλάκισης».


newsit.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.