Κάνε της το τραπέζι! Φτιάξε μόνος σου κοτόπουλο αλα κρεμ και εντυπωσιάσέ τη!
Γρήγορο εύκολο, οικονομικό και εντυπωσιακό. Το κοτόπουλο αλα κρεμ δεν είναι τυχαία η πρώτη επιλογή των περισσότερων αντρών όταν αποφασίζουν να μπουν στην κουζίνα τους για να ετοιμάσουν ένα ρομαντικό δείπνο. Μάθε να το φτιάχνεις σωστά και θα σε λατρέψει!
Υλικά:
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκ. σκόρδο
400 γρ. φρέσκα μανιτάρια
1 κ.σ. εστραγκόν, αποξηραμένο
100 ml λευκό κρασί
2 φιλέτα κοτόπουλο ή μπούτι ξεκοκκαλισμένο
30 ml μπράντυ
100 ml νερό
1 κύβο κοτόπουλο
150 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα προσθέτουμε σε αντικολλητικό τηγάνι μαζί με 1 κ.σ. βούτυρο και 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τα προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με το εστραγκόν.
Περιμένουμε μέχρι να πάρουν τα μανιτάρια ένα ωραίο χρώμα, περίπου 3-4 λεπτά.
Στη συνέχεια σβήνουμε με λευκό κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί εντελώς το αλκοόλ.
Παράλληλα, ετοιμάζουμε το κοτόπουλό μας. Βάζουμε γάντια και το κόβουμε σε κομμάτια 2 εκ.
Όταν τα μανιτάρια μας είναι έτοιμα, αφαιρούμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι 1 κ.σ. βούτυρο, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τα κομμάτια από το κοτόπουλό μας.
Μόλις πάρει χρώμα το κοτόπουλό (1-2 λεπτά), σβήνουμε, προσθέτοντας το μπράντυ στο τηγάνι και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια, το νερό, την κρέμα γάλακτος, τον κύβο και ανακατεύουμε ελαφρά.
Αφήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.
Δεν υπάρχουν σχόλια: