ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ...

Τρώτε μόνο μέχρι τις 2 το μεσημέρι για να χάσετε κιλά


Αυστηρό διατροφικό πλάνο προτείνει νέα έρευνα

Αν τρώμε δείπνο πάρα πολύ νωρίς καίμε περισσότερο λίπος και δεν έχουμε λιγούρες για παχυντικά φαγητά υποστηρίζουν παλαιότερες έρευνες.

Αντίθετα αν τρώμε από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, όπως συνηθίζουμε οι περισσότεροι, τείνουμε τελικά να είμαστε πιο πεινασμένοι.

Έτσι, τώρα οι ερευνητές μας προτρέπουν να τρώμε ό,τι θέλουμε αλλά να ξεκινάμε στις 8 το πρωί και να έχουμε τελειώσει το φαγητό μας μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Είναι, θα μπορούσαμε να πούμε, μία πιο αυστηρή προτροπή από εκείνη που συνιστούσε να μην τρώμε μετά τις 6 το απόγευμα.

Η λογική είναι ότι προσλαμβάνουμε θερμίδες μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας, οπότε και τις καίμε. Οι ειδικοί εικάζουν ότι παίζει ρόλο το γεγονός ότι το πρωί ο μεταβολισμός μας είναι πιο ενεργός και έτσι διατηρείται το σάκχαρο του αίματος σε φυσιολογικά επίπεδα και καίγεται πιο εύκολα το λίπος.

Η έρευνα έγινε σε 11 άνδρες και γυναίκες με παραπανίσια κιλά, οι οποίοι για 4 ημέρες έτρωγαν από τις 8 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι όλα τα γεύματά τους και τις επόμενες 4 ημέρες από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι συμμετέχοντες κατανάλωναν τον ίδιο αριθμό θερμίδων κάθε μία από τις 8 ημέρες.

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι κατά τις ημέρες όπου οι συμμετέχοντες είχαν ολοκληρώσει τα γεύματά τους μέχρι τις 2 το μεσημέρι έκαιγαν περισσότερο λίπος και είχαν λιγότερες λιγούρες για παχυντικά φαγητά.

Πηγή: vita.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.