ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ...

Ήττα από τη Βίνους Γουίλιαμς στο Wimbledon, όμως και άξια συγχαρητηρίων, η Σάκκαρη


Η Μαρία Σάκκαρη στη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας της -μέχρι την επόμενη –«χτύπησε» στα ίσα την Βίνους Γουίλιαμς, ωστόσο ηττήθηκε στα τρία σετ, μένοντας εκτός του «Wimbledon Championship», στην παρθενική της συμμετοχή.

H σπουδαιότερη εκπρόσωπος της Ελλάδας των ημερών μας στο τένις, βρέθηκεεκτός τρίτου γύρου, από την πολύπειρη Αμερικανή, με 7-5, 4-6, 6-3. Παρ’ όλα αυτά, αξίζει τα συγχαρητήρια όλων, για την προσπάθεια της, και την επιμονή της, που, όπως φαίνεται, στο μέλλον θα τη φτάσει ψηλά.

Θυμίζουμε ότι ήδη η Σάκκαρη έχει πετύχει μία νίκη στο Australian Open επί της Γουάγκ και ακόμη μία στα court του «All England Club» επί της Ζένγκ, «σπάζοντας» με αυτόν τον τρόπο το φράγμα του Top100.

Στο πρώτο «κομμάτι» ήταν κάπως έξω από τα «νερά» της, στο δεύτερο απέδωσε υπέροχο τένις, ενώ στο τρίτο, «κόντραρε» την 36χρονη, που έφτασε σε ένα break, που της αρκούσε για τη πρόκριση.

Στον επόμενο γύρο, η «θρυλική» τενίστρια θα παίξει με την Ντάρια Κασάτκινα που απέκλεισε την Λάρα Αρουαμπαρένα με 7-6(9), 6-3.

Στο αγωνιστικό μέρος του πρώτου set, η Μαρία Σάκκαρη μπήκε «μουδιασμένα» χάνοντας το πρώτο της σέρβις game, δίνοντας έτσι το δικαίωμα στη Βίνους να προηγηθεί με 2-0. Στη συνέχεια, η νεαρή Ελληνίδα επέστρεψε, για να χάσει για δεύτερη σερί φορά το σέρβις της, και να προηγηθεί η Αμερικανή με το ευρύ 4-1.

Εκεί, που όλοι πίστεψαν πως υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί, η 20χρονη έδωσε το παρόν «οδηγώντας» το σετ μέχρι το 5-5. Η πολυνίκης του Wimbledon κράτησε το σέρβις της και έκανε το break στο κατάλληλο σημείο, παίρνοντας το ένα από τα δύο «break point», «γράφοντας» έτσι το 1-0.

Η Μαρία, είχε εξαιρετική παρουσία, δείχνοντας πως μπορεί να «χτυπήσει» την εμπειρότατη αντίπαλο της στα ίσα. Τα αβίαστα λάθη, δεν στοίχισαν στην Γουίλιαμς (17-7), καθώς στα κρίσιμα σημεία, «έβγαλε» εξαιρετικούς winners (18-17) που της χάρισαν το προβάδισμα νίκης.

Στο δεύτερο set, η Σάκκαρη είχε εκπληκτική απόδοση. Συγκεκριμένα, το πρώτο της σέρβις (80%), ήταν το δυνατό της σημείο, όπως και τα λιγοστά αβίαστα της. Αντίθετα, η Βίνους Γουίλιαμς στο σέρβις της δεν ξεπέρασε ποτέ το 60%, δίνοντας, έτσι, την ευκαιρία στη Μαρία να πάρει δύο break με το εκπληκτικό-δυνατό παιχνίδι που την χαρακτηρίζει.

Το No8 της WTA προσπάθησε να επανέλθει, πήρε πίσω το ένα break και στον έναν πόντο που θα μπορούσε να ισοφαρίσει, η Σάκκαρη «έβγαλε» ποιότητα και κράτησε το σέρβις της, για το 2-5. Στο τελευταίο game του set, λόγω άγχους η Ελληνίδα παίκτρια υπέπεσε σε δύο αβίαστα λάθη, αλλά με έναν εξαιρετικό winner στην ευθεία, μπήκε ξανά στην υπόθεση πρόκριση.

Στο τρίτο και τελευταίο «κομμάτι», οι δύο αθλήτριες πήγαιναν «χέρι-χέρι», μέχρι το έκτο game, εκεί που η Βίνους Γουίλιαμς «έσπασε» το σέρβις της Μαρίας που είχε μπόλικο άγχος. Μέχρι το τέλος, η Αμερικανή κράτησε το υπέρ της σκορ, και προκρίθηκε, παρ’ όλες τις δυσκολίες που συνάντησε από το ανερχόμενο «αστέρι» της χώρας μας.

Πηγή: tennis24.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.