ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ...

Πώς να αντιμετωπίσετε το εξάνθημα από τον ίδρωτα


Τα δερματικά εξανθήματα εκδηλώνονται συχνά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω της ζέστης, της υγρασίας και του ιδρώτα. 

Το εξάνθημα είναι ερεθισμός με μικρές, ανάγλυφες κόκκινες κηλίδες στην επιδερμίδα, οι οποίες προκαλούνκνησμό, ή και τσούξιμο ενώ τα συμπτώματα είναι συνήθως πιο εμφανή σε περιοχές που καλύπτονται από τα ρούχα. Προκαλείται όταν οι ιδρωτοποιοί αδένες του σώματος φράζουν και έτσι ένα μέρος του ιδρώτα παγιδεύεται κάτω από το δέρμα. Ο παγιδευμένος ιδρώτα προκαλεί ερεθισμό του δέρματος και δημιουργείται το χαρακτηριστικό εξάνθημα. Τι θα κάνετε για να μειώσετε την πιθανότητα εμφάνισης εξανθήματος;

Αποφύγετε την υπερβολική θερμότητα και την υγρασία, καθώς η έκθεση στον ήλιο και τη ζέστη, θα σας κάνει να ιδρώσετε περισσότερο και θα προκαλέσει ή θα επιδεινώσει το εξάνθημα.

Πίνετε άφθονα υγρά για να αποφύγετε την αφυδάτωση.

Προτιμήστε φαρδιά βαμβακερά ρούχα για να αναπνέει το δέρμα σας.

Κρατήστε το δέρμα σας δροσερό. Ένα δροσερό μπάνιο, ή ντους θα ανακουφίσει το δέρμα, ενώ θα εμποδίσει και την περαιτέρω εφίδρωση. Μια καλή λύση είναι να χρησιμοποιήσετε κρύες κομπρέσες, αλλά μην τις αφήνετε στο δέρμα σας για περισσότερο από 20 λεπτά.

Εφαρμόστε κρέμα με υδροκορτιζόνη. Οι χαμηλής περιεκτικότητας σε υδροκορτιζόνη κρέμες, που είναι επίσης διαθέσιμες από τα φαρμακεία, είναι αρκετά αποτελεσματικές στην μείωση του κνησμού και του ερεθισμού στο δέρμα. Φροντίστε, ωστόσο, να ακολουθείτε τις οδηγίες χρήσης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.