ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ...

Γιατί ζαλίζομαι συνέχεια;


Η ζαλάδα είναι πολλές φορές μεγάλη ταλαιπωρία για έναν άνθρωπο. Τον αποτρέπει από πολλές δουλείες που έχει να κάνει και είναι ένα ενοχλητικό αίσθημα. Οι ζαλάδες βρίσκονται στις κορυφαίες θέσεις παραπόνων των ασθενών προς τους γιατρούς τους. Το θέμα όμως είναι γιατί να ζαλίζεται ένας άνθρωπος συνεχεία;

Τα παθολογικά αίτια τίθενται στην κορυφή και δεν πρέπει ποτέ να αγνοείται η περίπτωσή τους. Η αναιμία, οι αγγειακές διαταραχές και οι υπερτασικές κρίσεις βρίσκονται επίσης στη λίστα, ενώ τέλος, ο τρόπος ζωής και η καθημερινότητά μας μπορούν να είναι σημαντικοί παράγοντες στην παρουσία ζάλης. Ασφαλώς η αϋπνία, η υπερκατανάλωση καφέ, η κατάχρηση αλκοόλ ή άλλων τοξικών ουσιών και η υπερκόπωση μπορούν να προκαλέσουν ζαλάδες.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε για τον οργανισμό μας είναι ότι διαθέτει κάποια τμήματα του νευρικού συστήματος (όπως το εσωτερικό του αυτιού, τα μάτια, τον εγκέφαλο, το δέρμα των ποδιών κ.α.) που είναι υπεύθυνα για την αίσθηση ισορροπίας μας. Όταν λοιπόν ο εγκέφαλος λαμβάνει αντικρουόμενα μηνύματα από τα διάφορα αυτά τμήματα, επέρχεται η…σύγχυση της ζαλάδας. Για παράδειγμα, όταν μας ταλαιπωρεί μια γρίπη, μπορεί να επηρεάσει το εσωτερικό του αυτιού μας, γι’ αυτό και είναι πιθανόν να αισθανθούμε μια ανάλογη δυσφορία.

Παρόλα αυτά αν το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο και οι ζαλάδες δεν σταματούν σχεδόν ποτέ πρέπει να επισκεφτείτε τον γιατρό σας και να κάνετε μια σειρά από εξειδικευμένες εξετάσεις που θα βρουν το πρόβλημα και έτσι θα απαλλαγείτε από αυτό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.