ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ...

Πότε οι γυναίκες δεν έχουν όρεξη για σεξ;


Πολλές φορές οι γυναίκες θα έχουν αισθανθεί την ανάγκη να μην θέλουν να κάνουν σεξ. Αυτό μπορεί να είναι δική τους απόφαση ή απλά να μην έχουν όρεξη. Πότε όμως μια γυναίκα δεν έχει όρεξη για σεξ;

Η Αμερικανική Ένωση Ψυχιατρικής επισημαίνει ότι δύο στις πέντε γυναίκες, σε κάποια φάση της ζωής τους θα εμφανίσουν σεξουαλική δυσλειτουργία μια διαταραχή για την εμφάνιση της οποίας ενοχοποιείται το αλκοόλ, το άγχος, η κατάθλιψη, τα συναισθηματικά προβλήματα, διάφορες ασθένειες αλλά και η αρνητική εικόνα της γυναίκας για το σώμα της.

Λόγοι υγείας

Η έλλειψη σεξουαλικής επιθυμίας μπορεί να οφείλεται σε άγχη κατάθλιψη ή χαμηλή αυτοπεποίθηση.

Βιολογικοί λόγοι μπορεί να συντρέχουν όπως καρδιαγγειακές παθήσεις, διαβήτης, νευρολογικά νοσήματα, ενδοκρινικές διαταραχές, εμμηνόπαυση, ουρολογικά προβλήματα ή ακόμη και φάρμακα.

Στην πραγματικότητα η έλλειψη λίμπιντο μπορεί να προέρχεται από ψυχολογικούς, βιολογικούς ή κοινωνικούς παράγοντες (ή και όλα μαζί) και θα πρέπει να εξερευνηθεί ποιος από αυτούς και σε ποιο βαθμό υφίσταται, ώστε να μπορέσει ένας γιατρός, ένας ψυχολόγος ή και οι δύο μαζί σε κάποιες περιπτώσεις να δώσουν την κατάλληλη λύση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.