ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ...

Άσκηση αυτοπεποίθησης: Αντιμετωπίζοντας τα απρόοπτα


Οι αλλαγές προγράμματος, οι μικρές αναποδιές, οι καθημερινές αντιξοότητες είναι μέσα στο πρόγραμμα και συμβαίνουν σε όλους τους ανθρώπους.

 Η αλήθεια είναι όμως ότι όταν περνάμε μια δύσκολη περίοδο στη ζωή μας και η αυτοπεποίθησή μας δεν βρίσκεται στα καλύτερά της, αντιμετωπίζουμε αυτές τις καταστάσεις σαν να ήρθε το τέλος του κόσμου. Για να καταφέρουμε ναβελτιώσουμε την ψυχολογία μας και να τονώσουμε την αυτοπεποίθησή μας, είναι σημαντικό να δούμε με άλλο μάτι όσα μας συμβαίνουν.

Είναι σημαντικό να μην αντιμετωπίζουμε τις αναποδιές ή τις ατυχίες που μας συμβαίνουν στην καθημερινότητα ως αδικίες ή αποδείξεις για το πόσο ανίκανοι είμαστε, αλλά ως φυσικά φαινόμενα που κανείς δεν αποφεύγει στη ζωή του.
Υπενθυμίζουμε στον εαυτό σας ότι πρόκειται για προβλήματα που μπορούμε να λύσουμε και όχι για ατυχίες που πρέπει να υπομείνουμε.

Αντί να ψάχνουμε ποιος φταίει και να κατηγορούμε τον εαυτό μας,αναζητούμε λύσεις.
Κάνουμε προβολή στο μέλλον και αναρωτιόμαστε τι θα έχει μείνει από τη στενοχώρια ή την απογοήτευση στο μέλλον.
Δεν μεγεθύνουμε το πρόβλημα και όσο είναι δυνατόν το βλέπουμε στη σωστή του διάσταση.

Επικοινωνούμε με τους δικούς μας ανθρώπους, καθώς εκείνοι μπορεί να δουν το πρόβλημα όπως ακριβώς είναι για να μας ξεμπλοκάρουν αλλά και να προτείνουν κάποια βοηθητική λύση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.