ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ...

...Αν ερωτευτείς φίλη σου, μην κωλώσεις!!!


Σου έχει σίγουρα συμβεί. Έχει συμβεί σε όλους μας. Δεν μπορείς να το ελέγξεις. 

Δεν έχεις τη δυνατότητα να το αποτρέψεις. Αρκεί να βρεις τον τρόπο να το διαχειριστείς. Μαζί μπορούμε να βρούμε τη λύση. Εσύ κι εγώ. Οι παθόντες. Λοιπόν, φίλε, τι κάνεις σε περίπτωση που τσιμπηθείς με μια φίλη σου;

Καταρχάς, ας ξεκαθαρίσουμε κάτι. Για να τσιμπηθήκαμε μαζί της, δεν είναι φίλη μας. Μάλλον νομίσαμε, πιστέψαμε ότι είναι. Δεν είναι. Άρα λέγοντας πως ερωτευτήκαμε μια φίλη μας, δεν εννοούμε μια πραγματική μας φίλη. Δεν ερωτευόμαστε τ’ αδέλφια μας. Εννοούμε κάποια που κάνουμε παρέα, που βγαίνει μαζί μας, που τη συναντούμε συχνά κι έχουμε αποκτήσει κάποια οικειότητα.

Η κοπέλα αυτή φαντάζει ιδανική. Είναι η νέα μας αγάπη. Πληροί όλα μας τα κριτήρια. Δε θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Μας πιάνει τότε το παράπονο. Γιατί να είναι στην παρέα μας; Τώρα δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Αν τολμήσουμε να αποκαλύψουμε κάτι θα είμαστε υπόλογοι απέναντι στον Α και στον Β. Τι θα πει ο τάδε που είναι στην παρέα; Κι ο άλλος; Πώς θα το πάρει ο άλλος; Πώς θα το πάρει, φιλαράκο, η γάτα που νιαούριζε το πρωί έξω απ’ το σπίτι σου;

Έπειτα, είναι και τ’ άλλο, ανάμεσα στους τόσους προβληματισμούς είναι κι αυτή. Το πρόβλημα αυτοπροσώπως. Ο έρωτάς σου. Φοβάσαι να εκφράσεις τις προθέσεις σου. Τρέμεις. Επειδή θα χαλάσεις μια υποτιθέμενη φιλία. Αν κάνεις κίνηση πώς θα το πάρει αυτή η κοπέλα; Κι αν δε σου ξαναμιλήσει; Μπούρδες!

Βρίσκεσαι ξαφνικά να τη βλέπεις και να ταράζεσαι. Έχεις κρύψει όλα σου τα συναισθήματα. Μόνο το βλέμμα σου, καμιά φορά, θα μπορούσε να προδώσει το οτιδήποτε. Κι αν τόλμησες να το αποκαλύψεις σε κάποιους πιο κοντινούς σου φίλους, τους απείλησες να μη μιλήσουν.

Έμεινες μόνος σου να βασανίζεσαι. Να ονειρεύεσαι και να ελπίζεις σε θαύματα. Πιάνεσαι απ’ τα λόγια της. Παίρνεις τις λέξεις τις, τις επεξεργάζεσαι και τις προσαρμόζεις με τους δικούς σου πόθους. Λες ιδού η ελπίδα μόνο και μόνο επειδή μετέτρεψες τον λόγο της σε μια ατυχή, ελεύθερη μετάφραση. Τι πλάνη, τι απάτη. Το συμπέρασμα είναι ότι καταπιέζεσαι μόνος σου. Φτιάχνεις συννεφάκια, σκαρφαλώνεις επάνω και μια καλή ημέρα κάνεις ελεύθερη πτώση.

Αν στ’ αλήθεια δε θέλεις να χάσεις αυτόν τον άνθρωπο απ’ τη ζωή σου, τότε πρέπει να ζυγίσεις καλά τα πράγματα. Προσπάθησε να ξεκαθαρίσεις πρώτα απ’ όλα στον εαυτό σου τι σημαίνει αυτή η κοπέλα για ‘σένα. Μετά θα είναι όλα πιο εύκολα. Αν όντως τη θέλεις για φίλη σου τότε κράτησέ την έτσι χωρίς καν να προβληματιστείς, χωρίς να κάνεις ανακατευθύνσεις.

Μια άλλη περίπτωση είναι ο έντονος ενθουσιασμός. Είσαι εντυπωσιασμένος μ’ αυτήν και σ’ αρέσει να τη φλερτάρεις. Δεν είναι κακό. Προχώρα. Τι πιο ωραίο απ’ το να δείχνεις σε μια κοπέλα ότι ενδιαφέρεσαι και να κάνεις παιγνίδι; Το ότι τη βλέπεις συχνά θα μπορούσε να το αποκαλέσει κανείς πλεονέκτημα και τύχη.

Συνέχισε χωρίς να φοβάσαι και θα τα ανακαλύψεις όλα. Αν είναι αμοιβαίο θα το καταλάβεις και θα ‘ναι υπέροχο. Αν όχι, ίσως σου έρθει λίγο απότομο, ίσως απογοητευτείς, αλλά δε θα σε πάρει από κάτω. Φτάνει να ξέρεις πού να σταματήσεις. Παιξ΄το όσο πιο κουλ γίνεται και δε θα τη χάσεις. Αν θέλεις να συνεχίσει να υπάρχει στη ζωή σου, ένα φλερτ δε στέκεται ποτέ εμπόδιο. Σπουδαία τα λάχανα δηλαδή. Αρκεί να μη γίνεις περισσότερο πιεστικός απ’ όσο πρέπει.

Αν, φίλτατε, την πατήσεις, αν αυτό που νιώθεις γι’ αυτήν είναι έρωτας τότε αλλάζει το πράγμα. Φτάνει να είναι πράγματι έρωτας και να μην πηγάζει από κάποια κενά σου. Δηλαδή, να μην έχεις τον έρωτα ως πρόφαση για να καλύπτεις πληγές που πρέπει να αντιμετωπίσεις αλλιώτικα. Αυτό το ξέρεις μόνο εσύ και πρέπει να το δουλέψεις με τον εαυτό σου.

Αν όμως στ’ αλήθεια είναι έρωτας και σε κόφτει τότε μην το σκέφτεσαι. Ο έρωτας είναι ανίκητος και δε θα παύσει να σε πολεμά μέχρι να τον τολμήσεις. Κάν’ το κι αν αυτή θελήσει, τότε άσε τη να φύγει. Φτάνει να είσαι εσύ μέσα σου καλά και σίγουρος ότι έκανες αυτό που έπρεπε και δεν άφησες κανένα συναίσθημά σου παραπονεμένο. Παίξε αντρίκεια και μην κωλώνεις, μη διστάζεις αν όντως το νιώθεις.

Γιατί μια μέρα θα εμφανιστεί μπροστά σου με κάποιον άλλον κι αυτός ο άλλος, μεγάλε, δε θα ’σαι εσύ. Κι αυτό θα πονέσει περισσότερο.



Επιμέλεια Κειμένου Παύλου Πήττα: Πωλίνα Πανέρη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.