ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ...

Οι αρχιτέκτονες σχεδιάζουν τον «μακρύτερο» και πιο περίεργο ουρανοξύστη στη Νέα Υόρκη



Οι ουρανοξύστες εδώ και χρόνια είναι τα κτήρια που χαρακτηρίζουν το Manhattan. Είναι σίγουρα εντυπωσιακό να περπατάς στους δρόμους και να βλέπεις όλα αυτά τα όμορφα κτήρια να αγγίζουν τον ουρανό. Η έμμονη τάση ωστόσο για όλο και ψηλότερα κτήρια έχει δημιουργήσει προβλήματα στο αστικό περιβάλλον.


Η λύση θα έρθει με ένα καμπυλωτό ουρανοξύστη

Οι αρχιτέκτονες ψάχνοντας για λύσεις σκέφτηκαν πως αντί να προσπαθούν να δημιουργήσουν τον ψηλότερο ουρανοξύστη θα έπρεπε να σκεφτούν να κατασκευάσουν τον μακρύτερο ουρανοξύστη. Πως θα γίνει αυτό;

H αρχιτεκτονική εταιρεία Oiio έχει τη λύση. Θέλει να δημιουργήσει ένα ουρανοξύστη που θα κάνει μια καμπύλη και θα συνεχίζει ξανά προς το έδαφος και ονόμασε το project, The Bend.



Στην πραγματικότητα το project είναι πιο απλό από ότι ακούγεται. Οι κατασκευαστές θα φτιάξουν στην ουσία δύο κτήρια σε ίση απόσταση μεταξύ τους που όμως οι οροφές τους θα συνδέονται. Τα γραφεία και η χώροι μέσα στην καμπύλη θα έχουν φυσιολογική κλίση, αλλά απέξω θα δίνουν την εντύπωση ότι γέρνουν.



Οι αρχιτέκτονες της Oiio αναφέρουν πως η κατασκευή αυτού του ουρανοξύστη θα είναι ορόσημο για τον χώρο της αρχιτεκτονικής. Λέτε αυτό τελικά να είναι το μέλλον της κατασκευής ουρανοξυστών;



All Image Credits: Oiio Studio


Αν σας αρέσει το neametrela τότε μπορείτε να κάνετε like στην σελίδα μας στο Facebook για να είστε πάντα ενήμεροι για όλα τα θέματα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Πατήστε εδώ για να κάνετε LIKE



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.