ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ...

Αγαπάς και αγαπιέσαι γιατί είσαι εσύ. Γι’ αυτό που είσαι!


Έχουν γραφτεί τόσο πολλά για την αγάπη. Τραγούδια, ποιήματα, σενάρια ταινιών ακόμα και καρτούν. Θυμάσαι το καρτούν; Love is…

Η αγάπη όμως δεν καθορίζεται από έναν ή πολλούς. Καθορίζεται κάθε φορά και με διαφορετικό τρόπο από τον καθένα μας ανάλογα με το χαρακτήρα του, την ιδιοσυγκρασία του, τις εμπειρίες του. Τα διάφορα τσιτάτα είναι εμπνευσμένα από όλα τα παραπάνω, αλλά και από το συναίσθημα του καθενός τη δεδομένη στιγμή. Το τι θα νιώσεις εσύ, όταν θα αγαπήσεις, μπορεί να απέχει παρασάγγας από αυτό που νιώθω εγώ όταν αγαπώ.

Η αγάπη είναι αιώνια. Όταν αγαπάς είναι για πάντα. Ναι, μόνο που ξεχνάμε συνήθως ότι η αγάπη είναι ζωντανή και κρατάει για πάντα μόνο όταν την «τρέφουμε». Μπορούμε να θρέψουμε την αγάπη. Η αγάπη είναι αυτή που κρατάει ζωντανή μια σχέση άρα αυτή είναι που πρέπει να συντηρούμε. Αν και λάθος. Δεν «πρέπει» τίποτα. Όπως και δεν εννοείται τίποτα. Ή θέλεις ή δε θέλεις. Αυτή είναι η κινητήριός σου δύναμη. Θέλεις; Τότε μέχρι βουνά μπορείς να κινήσεις. Αν δε θέλεις, δεν το συζητάμε καν.

Η αγάπη κερδίζεται, δεν προσφέρεται. Μιλώντας για τη συντροφική αγάπη, ναι είναι έτσι. Δεν είναι δεδομένη, όπως δεδομένο δεν είναι τίποτα. Αγαπάς και αγαπιέσαι γιατί είσαι εσύ. Για το χαμόγελο σου, για τα μάτια σου, για αυτά που προσφέρεις. Γι’ αυτό που είσαι!

Όλοι την ψάχνουμε για να νιώσουμε λιγότερο μόνοι, περισσότερο γεμάτοι, περισσότερο ασφαλείς.

Κάποτε μπέρδευα την αγάπη με τον έρωτα. Τον έρωτα εκείνο τον μεθυστικό, που όσο γρήγορα σε πετάει στα σύννεφα άλλο τόσο γρήγορα σε προσγειώνει. Την μπέρδευα γιατί ανακάλυψα ότι δεν ήξερα να αγαπώ. Νόμιζα ότι είχα αγαπήσει 2 φορές, ώσπου γνώρισα έναν άνθρωπο που μου έδειξε εκείνη την αγάπη που είναι άδολη, που έχει μόνο χαρά μέσα της, που παρουσιάζεται μόνο με πράξεις και με ελάχιστα λόγια, που σε αποδέχεται γι’ αυτό ακριβώς που είσαι, που κάνει τις επιθυμίες και τα όνειρά σου πραγματικότητα. Που θα θυμηθεί τι σου λείπει και θα στο φέρει με την πρώτη ευκαιρία, που θα σου φέρει ένα τριαντάφυλλο σε κάθε μηνιαία επέτειο. Που μου έμαθε να αγαπώ κι εγώ κι αυτό είναι το μεγαλύτερο δώρο που θα μπορούσε να μου κάνει.

Σου ακούγονται too good to be true όλα αυτά; Γιατί; Νομίζεις ότι εκεί έξω δεν υπάρχουν διαμαντάκια άνθρωποι; Ότι δε σου αξίζει ένα τέτοιο διαμάντι να βρεθεί στο δρόμο σου; Υπάρχουν και σου αξίζει!

Αν μπορούσα να σου πω κάτι, εσένα που έχω τη χαρά να με διαβάζεις, θα σου πρότεινα να επαναπροσδιορίσεις τα θέλω σου. Ακόμα κι αν παραμείνουν τα ίδια, θα τα έχεις σκεφτεί και βάλει σε νέα σειρά. Αποδέξου εσένα με τα ελαττώματά σου αλλά ταυτόχρονα θυμήσου και τα προτερήματά σου. Και τελευταίο αλλά πολύ σημαντικό, να είσαι πάντα ο εαυτός σου. Δεν είναι πολλά, ε;

«Δεν υπάρχουν μεγάλα πράγματα. Μόνο μικρά πράγματα με μεγάλη αγάπη»
Μητέρα Τερέζα
Της Κατερίνας Τσαμπά

αναπνοές


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.