ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ...

Γιατί οι επιστήμονες θέλουν να μεταφέρουν πάγο από την Βολιβία στην Ανταρκτική



Τον Μάιο, μια διεθνή ομάδα επιστημόνων θα επιχειρήσουν να πάρουν κομμάτια πάγου από τον παγετώνα στην Βολιβία και να τον μεταφέρουν στο Κέντρο Ερευνών Concordia της Ανταρκτικής. Ποιος ο λόγος όμως για κάτι τέτοιο και γιατί υπάρχει μια παγκόσμια κινητοποίηση πάνω στο θέμα;


Μια βιβλιοθήκη πάγου

Εάν σκεφτούμε πιο προσεκτικά την κίνηση αυτή των επιστημόνων θα καταλάβουμε το πόσο μεγάλη είναι η σημασία της. Οι κλιματικές αλλαγές είναι απρόβλεπτες πλέον και οι θερμοκρασίες χρόνο με το χρόνο όλο και πιο υψηλές. Αυτό το γνωρίζουμε.

Το λιώσιμο των πάγων είναι επίσης μια άσχημη επίπτωση αυτών των αλλαγών. Δεν είναι όμως μόνο η άνοδος της στάθμης της θαλάσσης και η αλλαγή στο φυσικό περιβάλλον που ανησυχεί τους ειδικούς.

Κάποιοι από αυτούς τους παγετώνες, όπως αυτός που βρίσκεται στη Βολιβία, περιέχουν ορισμένα από τα αρχαιότερα δείγματα φυσικών στοιχείων που υπάρχουν στον πλανήτη μας. Για εκατομμύρια χρόνια έχουν διατηρηθεί και μπορούσαν να μας βοηθήσουν στη μελέτη της Γης.

Ο κίνδυνος όμως πλέον είναι μεγάλος. Οι πληροφορίες των πάγων είναι πολύτιμες και οι επιστήμονες βλέποντας την άνοδο της θερμοκρασίας να λιώνει χρόνο με το χρόνο τους παγετώνες αποφάσισαν να δράσουν.

Σύμφωνα με την UNESCΟ


Οι παγετώνες των βουνών είναι η μοναδικές φυσικές καταγραφές που έχουμε που εξηγούν την δημιουργία της ατμόσφαιρας μας.

Η Ανταρκτική ακόμα και σε κατάσταση παγκόσμιας υπερθέρμανσης θα παραμένει σε θερμοκρασίες 16 βαθμών υπό το 0, οπότε θα διατηρεί τις σημαντικές αυτές πληροφορίες αναλλοίωτες.

Preview Image: sciencelearn.org



Αν σας αρέσει το neametrela τότε μπορείτε να κάνετε like στην σελίδα μας στο Facebook για να είστε πάντα ενήμεροι για όλα τα θέματα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Πατήστε εδώ για να κάνετε LIKE


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.