ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ...

Samsung DeX: Το dock που μετατρέπει το Galaxy S8 σε desktop



H Samsung ανακοίνωσε μαζί με τα Samsung Galaxy S8 και Samsung Galaxy S8+ και το Samsung DeX (Samsung Desktop Experience), μπαίνοντας στο club των εταιρειών που θέλουν να “μετατρέψουν” τα κινητά τους σε PC.

Το Samsung DeX είναι ένα dock, στο οποίο τοποθετείς το κινητό σου. Διαθέτει full-sized θύρα HDMI, δυο USB 2.0 και μια USB-C για την φόρτιση. Σου επιτρέπει να χρησιμοποιήσεις την βιομετρική ταυτοποίηση του Galaxy S8 για να κάνεις log in.

Όταν το Galaxy S8 συνδεθεί στο Samsung DeX, έχεις ένα εντελώς custom desktop interface, παρά ένα “απλωμένο” Android UI. Υπάρχει η δυνατότητα να τρέχεις πολλαπλές εφαρμογές σε resizable windows, όπως σε ένα PC.

Η Samsung συνεργάστηκε με διάφορες εταιρείες για να φέρει καλύτερο software, για παράδειγμα η Adobe έφερε το Lightroom για να μπορείς να κάνεις edit τις RAW εικόνες με την άνεση μιας μεγάλης οθόνης, πληκτρολόγιο και ποντίκι.



Μέσω remote desktop app σου δίνεται η δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις πλήρως το Microsoft Office και το θετικό είναι ότι μπορείς να συνδυάσεις εφαρμογές από το κινητό. Για παράδειγμα μπορείς να απαντήσεις σε ένα μήνυμα χωρίς να χρειάζεται να σταματήσεις αυτό που κάνεις. Μπορείς ακόμη και να τραβήξεις το κινητό από το dock για να απαντήσεις σε μια κλήση και στη συνέχεια να επιστρέψεις σε αυτό που έκανες. Τα desktop apps θα είναι όπως τα άφησες.

Το Samsung DeX software είναι παραμετροποιημένο για 1080p monitors (16:9) μέσω HDMI, αλλά είναι συμβατό και με άλλες αναλύσεις. Το Samsung Galaxy S8 χρησιμοποιεί DisplayPort για την αποστολή video στο dock, αλλά τα DisplayPort monitors δεν φαίνεται να υποστηρίζονται από το ίδιο το dock.

Τέλος, το dock έχει δικό του ενσωματωμένο ανεμιστηράκι για να κρατά το κινητό σε σωστή θερμοκρασία, σε απαιτητικές διεργασίες.

Δείτε επίσης το hands on video του Techblog από τα Samsung Galaxy S8 και S8+:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.