ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ...

Κλείνουν τα hot spots. Χρήματα και διαμερίσματα στους πρόσφυγες



Aπό 31 Μαΐου οι πρόσφυγες και οι μετανάστες θα λαμβάνουν χρηματικό ποσό, ώστε να μπορούν να σιτίζονται με δική τους επιλογή, τόνισε από τη Λάρισα ο ο υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.


Σε συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποίηθήκε στην έδρα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας, μαζί με τον εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας, Φιλίπ Λεκλέρκ, τον πρόεδρο της ΠΕΔ Θεσσαλίας, Γιώργο Κωτσό και τον δήμαρχο Λαρισαίων, Απόστολο Καλογιάννη, ο κ. Μουζάλας παρουσίασε το νέο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση των μεταναστών, που προωθεί το υπουργείο.

«Σήμερα ήρθαμε για να συζητήσουμε πώς θα πάμε μπροστά. Πώς κλείνουμε τα camp και βάζουμε τον κόσμο σε διαμερίσματα» είπε χαρακτηριστικά ενώ επεσήμανε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα στοχεύει σε κλείσιμο των κέντρων φιλοξενίας προσφύγων και τη μετεγκατάσταση των ανθρώπων σε κατοικίες στις πόλεις.

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός, δεν πρόκειται για ένα βίαιο πρόγραμμα, αλλά αυτό υλοποιείται σε καθαρά εθελοντική βάση, στο πλαίσιο της ελεύθερης αγοράς, ενώ ο ίδιος σημείωσε πως θα δοθεί προτεραιότητα στις οικογένειες.

«Το πλάνο προβλέπει να βρεθούν διαμερίσματα στη Θεσσαλία και να κλείσουν τα camp στον Βόλο, στα Τρίκαλα και στο Κουτσόχερο, να μειωθεί ο αριθμός των ανθρώπων σε 500 άτομα» ενώ επεσήμανε ότι το πρόγραμμα θα καλύπτει το ενοίκιο, τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ, ενώ θα παρέχεται πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα κ.ά.

«Είναι ένα πρόγραμμα που αποφέρει κέρδος στην τοπική κοινωνία, αξιοπρέπεια στους πρόσφυγες και μετανάστες, εγγυάται την ειρήνη μέσα στους δήμους και την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών» σημείωσε διευκρινίζοντας ότι σταδιακά θα επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα.

Πηγή: ΑΠΕ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.