ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ...

Το παράπονο του ανθρώπου τούτες τις μέρες περιμένει τη δική του λύτρωση.Είναι το κλίμα ή το πνεύμα των ημερών που δίνει μια άλλη διάσταση στην έννοια Άνθρωπος και το ηχηρό μήνυμά του είναι η ουσιαστική, η λυτρωτική Αγάπη.

Αν προσπαθούσα να περιγράψω αυτού του είδους την αγάπη, θα έλεγα ότι είναι μια γλυκιά αύρα μέσα μας, που στο πέρασμά της ξεπλένει όλη την πίκρα που κουβαλάμε, για να καταλήξει στο βλέμμα μας και να του δώσει ηρεμία. Ναι, αυτό! Μια αγάπη που ξεπλένει την πίκρα και δίνει εσωτερική ηρεμία.

Κάθε φορά, όμως, που οι συμπεριφορές μας πληγώνουν έναν άνθρωπο, του στερούμε αυτό το κομμάτι αγάπης και στη θέση της φωλιάζει το παράπονο. Ένα παράπονο που λαχταρά να βρει τη δικαίωση και τη λύτρωσή του, για να ξεθυμάνει αυτή η πίκρα από μέσα του.

Η Μεγάλη Εβδομάδα είναι η εβδομάδα του απολογισμού μέσα μας.

Κοίταξε με ειλικρίνεια την ψυχή σου και δες σε ποιο παράπονο χρωστάς αυτήν τη λύτρωση. Μπορεί να ακούγεται γενικό κι αόριστο, αλλά πίσω από αυτό το παράπονο κρύβεται ένας άλλος άνθρωπος. Αναζήτησέ τον!

Αν πραγματικά θέλεις να νιώσεις την ουσία αυτών των άγιων ημερών, μόνο ένας τρόπος υπάρχει. Να παραδεχτείς μέσα σου ότι υπάρχει ένας άνθρωπος που τον αδίκησαν τα λόγια σου. Ένας άνθρωπος που τον πρόδωσαν οι πράξεις σου. Ένας άνθρωπος που δεν του άξιζε η μικροπρεπής ή άδικη συμπεριφορά σου.

Να ξέρεις ότι στον άνθρωπο αυτό του έχεις στερήσει το δικό του ανθρώπινο κομμάτι αγάπης. Του το χρωστάς πίσω για να ξεπλυθεί η πίκρα που του προκάλεσες μέσα του σκόπιμα ή χωρίς πρόθεση.

Κι αν φοβηθείς ότι δεν θα βρεις τα λόγια για να τον πλησιάσεις, δυο λέξεις μόνο θα του είναι αρκετές. Ένα ευχαριστώ ή μια συγγνώμη είναι αρκετά για να βρει το κομμάτι αυτό αγάπης τη θέση του μέσα του. Όλα τα υπόλοιπα θα τα διαβάσει στο βλέμμα σου όταν τον κοιτάς. Κι εσύ θα διαβάσεις στο δικό του βλέμμα το χαμόγελο για τη λύτρωση που βρήκε το παράπονό του.

Μην κάνεις το λάθος να λειτουργήσεις ανταποδοτικά. Μη σκεφτείς ότι και σε σένα τον ίδιο χρωστούν μια λύτρωση στο δικό σου παράπονο. Μην έχεις μέτρο σύγκρισης τα λάθη των άλλων ανθρώπων. Εσύ να πράξεις το σωστό που σου υποδεικνύει η συνείδησή σου. Εσύ κοίταξε να φροντίσεις τη δική σου σκοτεινιά.

Μόνο όταν ξεφουσκώσουν τα αρνητικά συναισθήματα που τρέφει η μνήμη, όταν γλυκάνει η έκφραση του προσώπου μας, θα έχει νόημα κι αυτή η Ανάσταση που περιμένουμε. Κι εσύ αναζήτησε τη δική σου κάνοντας την υπέρβαση στον εγωισμό σου.

Κοίταξε βαθιά μέσα σου και πράξε με οδηγό την Αγάπη.
Της Γεωργίας Ανδριώτου.

αναπνοές


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.