ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ...

Γιατί να μην ερωτευθείς Έλληνα


Ζούμε σε μία απ’ τις πιο θερμές κι όμορφες χώρες της Ευρώπης. Είμαστε γνωστοί για την ιστορία μας, τη λαογραφία μας, τη γεωμορφολογική σύνθεση της Ελλάδας μας με τα άπειρα μικρά νησάκια και τις δαντελωτές ακρογιαλιές, τη φιλοξενία και την καλοκαρδοσύνη μας.

Σε πολλές έρευνες όμως που έχουν πραγματοποιηθεί σε σχέση με τον έρωτα και το πόσο καλοί εραστές είμαστε, οι Έλληνες δε βρίσκονται καν στην 1η δεκάδα. Ποια είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά λοιπόν, που δε τα λες και τόσο αξιοζήλευτα, που αποτελούν σοβαρούς λόγους να μην μας ερωτεύονται;

Όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε τα κουσούρια μας, αλλά δυσκολευόμαστε να τα αποδεχτούμε. Τα αναγνωρίζουμε στην οικογένεια, σε φίλους, σε γνωστούς ακόμη και στον ίδιο μας τον εαυτό.

Ποιος Έλληνας δεν έχει ιδιαίτερη σχέση με την οικογένεια, με τη μαμά, το μπαμπά κι όλο το συγγενολόι; Ποιος δεν πηγαίνει επίσκεψη στο χωριό και δεν έρχονται όλες οι θείες για να τον δουν; Ποιος δεν είναι συναισθηματικά συνδεδεμένος με το ταπεράκι; Ο Έλληνας ανεξαρτητοποιείται κάποτε, αν ανεξαρτητοποιείται ποτέ με όλη τη σημασία της λέξης; Ποτέ! Είναι κάτι που ο εκάστοτε σύντροφός μας πρέπει να αντιληφθεί. Εμείς και το σόι μας πάμε πακέτο!

Αλληλένδετο με το ανωτέρω είναι φυσικά η σύγκριση που πραγματοποιείται πάντοτε σε σχέση με τη μανούλα. Και ναι, τίποτα δε μυρίζει σαν κι αυτή, κανένα μαλακτικό που θα επιλέξει άλλος δε θα είναι σαν αυτό που σου πλένει η μαμά σου τα ρούχα, κανένα παστίτσιο δε θα συγκρίνεται με το δικό της, κανένα «να προσέχεις» δεν έχει τη χροιά του «μην ξεχάσεις, ζακέτα να πάρεις!» Ελάτε τώρα, ας το παραδεχτούμε. Πόσες σχέσεις διαλύθηκαν χάριν της μητέρας!!

Έλληνας και καφές, μια σχέση λατρείας. Τι νόμιζες; Θα σε ερωτευτούμε και θα ακυρώσουμε τις εξόδους με τους φίλους μας και τον καθιερωμένο καφέ μας; Μία φορά τη βδομάδα; Ε, όχι!! Όσο πιο συχνά, τόσο πιο καλά. Ο καφές για τον Έλληνα είναι ιερός. Θα αναβάλλουμε ραντεβού, θα φύγουμε εκτάκτως απ’ τη δουλειά λέγοντας ψεματάκι, αλλά την καφεδούμπα στον ήλιο θα την απολαύσουμε. Μία φορά σαύρα, πάντα σαύρα.

Κους-κους, αλλιώς κουτσομπολιό, αλλιώς κοινωνική κριτική για τους πιο ντελικάτους. Το έχουμε στο αίμα μας! Δεν υπάρχει κάτι που να μην σχολιαστεί, να μην ασχοληθούμε λεπτομερώς, αναλύοντάς το απ’ όλες τις πλευρές. Το κουτσομπολιό αγάπη μου στον Έλληνα περνά από γενιά σε γενιά. Απ’ τη γιαγιά μας που κάθεται με τις συναδέλφισσες στο τραπέζι της αυλής και λένε τα νέα της γειτονιάς, μέχρι σε σένα που δεν αφήνεις άνθρωπο ασχολίαστο, απ’ τα ντύσιμο μέχρι τον τρόπο που μιλάει. Δεν το κάνουμε από κακία ή κακεντρέχεια, αλλά από παράδοση!

Έχει βραδιά champions league ή άλλη αθλητική διοργάνωση κι εσύ περιμένεις ο αγαπημένος σου να ετοιμαστεί για να βγείτε; Υπάρχουν προτεραιότητες σ’ αυτή τη ζωή και μία απ’ αυτές είναι το ποδόσφαιρο. Ο έρωτας περνά πάντα σε δεύτερη μοίρα κι ο αγαπημένος σου Έλληνας εραστής μετατρέπεται σε τρελό οπαδό με τα πόδια στο τραπέζι, το κασκόλ στο λαιμό, τη μπίρα στο ‘να χέρι και την πίτσα στο άλλο. Ok, είναι χαρακτηριστικό κυρίως των αντρών, αλλά όταν αφορά το μισό πληθυσμό μας, όλο και κάποιον θα πετύχεις.

Φαγητό- σεξ σημειώσατε 1. Να πούμε ψέματα; Αφού όλοι το ξέρουμε. Είμαστε καλοφαγάδες, πώς να το κάνουμε! Ο Έλληνας προτιμά να φάει ένα ταψί μουσακά, να πιει τα τσιπουράκια και τις μπιρίτσες του δίπλα στο κύμα, να φάει ένα τόνο καρπούζι για σβήσιμο απ’ το να επιδοθεί σε καυτές νύχτες. Δεν είναι ότι δεν είμαστε καλοί εραστές παιδιά, είναι ότι ξέρουμε ν’ απολαμβάνουμε το φαγητό, όσο κανένας άλλος λαός. Κι αν δεν ταιριάζεις με τον άλλο στο τραπέζι, θα ταιριάζεις στο κρεβάτι; Έχουμε περάσει σε άλλο επίπεδο λέμε, καταστέλλοντας τις ορμές μας κι ισοπεδώνοντας το Φρόυντ. Έλληνες γαρ!

Όσα αρνητικά και να μας προσάπτουν, όλοι ξέρουμε ότι προέρχονται απ’ την υπερπροστατευτικότητα της ελληνικής οικογένειας και το φλογερό και πληθωρικό ταμπεραμέντο μας. Είμαστε αυθεντικοί κι ερωτεύσιμοι με τα ελαττώματά μας.

Ακόμη κι αν υπάρχουν λόγοι που απαριθμούν για να μην μας ερωτευθούν, σίγουρα υπάρχουν πολλοί περισσότεροι για να μας θυμούνται! Άλλωστε το καμάκι και οι greek lovers είναι παγκοσμίως γνωστοί. Κάτι θα ξέρουν!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.