ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ...

Μαζί σου όλα τα μπορώ



Έρχεται για όλους η στιγμή εκείνη που παύουν να θέλουν άλλες αναταράξεις, ανθρώπους στη ζωή τους τοξικούς που δεν ξέρουν τι θέλουν, που αγαπάνε την επιφάνεια, που φοβούνται τη μονιμότητα. Προτιμούν την ηρεμία, προτιμούν ανθρώπους που το βλέμμα τους είναι καθαρό και κυρίως ανθρώπους που ξέρουν τι θέλουν απ’ τη ζωή τους και τους το προσφέρουν καθημερινά.


Κάπου εκεί που παύεις να το επιζητάς και σκέφτεσαι πως ίσως κάτι τέτοιο δεν υπάρχει, πως πρέπει να κατέβεις από το ροζ συννεφάκι σου. Τσουπ, εμφανίζεται απ’ το πουθενά εκείνος ο άνθρωπος που ήρθε για σε συμπληρώσει. Είναι περίεργο πως ένας άνθρωπος που δεν το φανταζόσουν εισβάλει στη ζωή σου τόσο μα τόσο όμορφα, διακριτικά και ξαφνικά όλο το είναι σου ηρεμεί.

Πιάνεις τον εαυτό σου μέρα με τη μέρα να δένεται. Νιώθεις μια ασφάλεια δίπλα του που φαντάζει ιδανική.
Ξαφνικά σκέφτεσαι και πάλι τον εαυτό σου, τις επιθυμίες σου και θες μία προς μία να τις πραγματοποιήσεις. Πράγματα που μέχρι πριν τα είχες αφήσει στην άκρη γιατί δεν είχες τη δύναμη να τα κυνηγήσεις.

Τώρα για σένα σημασία έχει πως έχεις εκείνον δίπλα σου. Αυτόν τον μικρό άγγελο που ήρθε στη ζωή σου κι εσύ ξαφνικά τα μπορείς όλα. Όλα εκείνα που φοβόσουν πιο πριν, τώρα βρίσκεις δύναμη να να αντιμετωπίσεις.

Γιατί τώρα έχεις ένα χέρι, το δικό του χέρι. Κι είναι πιο ασφαλές από καθετί. Γιατί ξέρεις πως αν πέσεις θα είναι εκεί να σε σηκώσει. Μα κι εσύ για εκείνον νιώθεις ακριβώς το ίδιο. Κι εσύ θα είσαι δίπλα του κάθε στιγμή. Στις χαρές του να χαίρεσαι μαζί του, στις λύπες του να γίνεσαι στήριγμά του. Μια καθημερινότητα ξεδιπλώνεται μπροστά σου που σε βρίσκει συνοδοιπόρο με την τύχη προς το μέρος σου.

Ξαφνικά ήρθε εκείνος που σου θύμισε και πάλι πώς είναι να θες να βλέπεις τον άλλον συνέχεια, πώς είναι να ‘χεις να τον δεις μισή ώρα και να σου λείπει ήδη. Εκείνος που θα θες να ξυπνάς δίπλα του κάθε πρωί και να σε αγκαλιάζει κάθε βράδυ για να κοιμηθείς. Εκείνος που θες να μοιράζεσαι τις σκέψεις σου, τις ανησυχίες σου, εκείνος που θα σε ακούσει και θα σου πει την άποψή του, θα σε βοηθήσει να βρεις κατεύθυνση, να βρεις λύση.

Έχει έναν μαγικό τρόπο να ηρεμεί την ψυχή σου. Να σκέφτεσαι το μέλλον σου μαζί του και να λες «είναι αυτό που θέλω και χρειάζομαι». Γιατί δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από δυο ανθρώπους με αμοιβαία αισθήματα, κατανόηση, συμβιβασμό κι εμπιστοσύνη. Δυο ανθρώπους που δεν παίζουν, δε θέλουν άλλα σήμερα κι άλλα αύριο. Ξέρουν τι θέλουν και τίποτα δε θα τους εμποδίσει.

Όταν λοιπόν τον συναντήσεις αυτόν τον άνθρωπο πώς γίνεται να μη νιώσεις πως μαζί του όλα τα μπορείς; Αφού τα μπορείς. Σε γεμίζει με μια μαγική δύναμη, κάνοντάς σε να νιώθεις μοναδικός. Συνήθως καταλήγεις κάτι βράδια κουρασμένα έτσι όπως έχεις κουρνιάσει στην αγκαλιά του, να τον χαζεύεις για ώρα, προσπαθώντας να σκιαγραφήσεις κάθε του χαρακτηριστικό, στην προσπάθειά σου να καταλάβεις αν όντως είναι υπαρκτός.

Αν εμφανιστεί στον δρόμο σου ένας τέτοιος άνθρωπος μην τον αφήσεις να σου φύγει. Νιώσε ευγνώμων που ήρθε στη ζωή σου, που είναι εκεί σε νοιάζεται, εσένα κι όλα σου τα ελαττώματα μαζί. Είναι η κρυφή σου δύναμη, είναι το γέλιο σου, είναι ο λόγος να θες να σχολάσεις απ’ τη δουλειά για να τρέξεις στην αγκαλιά του.

Είναι το γέλιο του, ο αυθορμητισμός του, το ενδιαφέρον του για σένα το πώς σε κοιτάζει, αυτό το ατόφιο ειλικρινές συναίσθημα που αντανακλά. Όλα αυτά μαζί κι άλλα τόσα είναι οι λόγοι που εσύ είσαι ευτυχισμένη. Που τον κοιτάς στα μάτια και τα δικά σου εκείνη την ώρα ουρλιάζουν: «Μαζί σου όλα τα μπορώ».


Συντάκτης: Λυδία Κεραμιώτη
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.